LIMB. ART select – Limburger Wereldburger

Cataloog LIMB. ART Select – benefiet tentoonstelling

15 dec – 15 jan | Corda Campus site 1, Hasselt

De tentoonstelling loopt van 15 december 2016 tot en met 15 januari 2017.

Van maandag tot vrijdag van 11.00 – 18.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Het Limburgs Kankerfonds steunt al sinds eind jaren ‘80 kankeronderzoek aan Limburgse instellingen en ziekenhuizen en wil dat ook in de toekomst blijven doen.

De middelen daartoe komen uit giften, legaten en sponsoring. Daarom is het nodig dat de fondsen- werving aangezwengeld wordt. Het Limburgs Kankerfonds gaat de komende jaren op locatie in alle 44 Limburgse gemeenten met bezielende acties rond kunst, cultuur, sport en verenigingsleven.

LIMB.ART select mag in Hasselt de aftrap geven: 15 gerenommeerde kunstenaars nemen eraan deel. Een deel van de verkoop van hun kunst gaat naar het Fonds en is voor mensen met kanker zo van onschatbare waarde.

nocturne-lkf

Kunstenaars

Caroline Coolen °1975, Bree
Voor Caroline Coolen is het gebruik van collage, montage en assemblage een manier om grip te krijgen op de werkelijkheid. Dit levert sculpturen en tekeningen die vaak als totaalinstallatie worden gepresenteerd.

Stef Driesen °1966, Hasselt
Woont en werkt in Brussel. Bij het oproepen van spanningen tussen licht en donker, achtergrond en voorgrond, zacht en hard, via vorm en kleur brengt Driesen een zekere dynamiek en ruimtelijkheid in zijn schilderijen binnen.

Ben Hansen °1940, Zutendaal
Parijs is als het ware de thuishaven voor Ben Han- sen met heel wat individuele en groepstentoonstellingen. Ook in museale collecties werden heel wat werken van Ben opgenomen, als zijn fotografie in Internationale Musea.

Ives Maes °1976, Hasselt
Beeldend kunstenaar Ives Maes woont en werkt in Antwerpen. In 2003 startte hij met “Recyclage Refugee Camp”, een project dat eerder refereert naar een composteerbare wooneenheid. Het adviseert de ethische verplichting dat kunst maatschappelijk ingrijpend zou moeten zijn.

Liliane Vertessen °1952, Leopolsburg
Geëvolueerd vanuit de pop art en de happening- sfeer van de jaren 70 en inhakend op kunstdisciplines zoals foto, film, video en performance, is de kunst van Liliane Vertessen tot een theatraal en ludiek gegeven uitgegroeid.

Koen Vanmechelen °1965, Sint Truiden
Is een hedendaags Belgisch conceptueel kunstenaar met internationale renommee. Hij begon zijn carrière in de vroege jaren 90 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest productieve en prominente hedendaagse kunstenaars. Zo onderzoekt hij het thema van bio-culturele diversiteit via de Gallus domesticus of kip.

Pieter Stockmans °1940, Leopolsburg
Is een gerenommeerde hedendaagse kunstenaar en Vlaamse cultuurambassadeur. Zijn hele leven staat in het teken van porselein, een oud en traditioneel materiaal en onder zijn handen volledig opgetrokken tot pure kunstmaterie.

Bart Slangen °1969, Maaseik
Woont en werkt in Gent. Hij weet een intrigerende wereld te scheppen die bol staat van de kleurschakeringen. Een wereld die heel dichtbij gevonden wordt. Schilderijen die heel ver van die oorsprong af staan. Tussenin een reis die je zelf in alle vrijheid kan invullen, beelden die je zelf kan aankleden met eigen herinneringen.

Ivan Popovic °1950, Genk
In zijn werk is hij altijd op zoek naar dat wat het doek overstijgt. Het zijn verstilde getuigen die tot ieders verbeelding blijven spreken. Zijn schilderijen getuigen van een broosheid die zinspeelt op niet definieerbare drijfveren in ons leven. Dat weerspiegelt zich in de gelaagdheid en in de opbouw van de vele verflagen.

Mark Swysen °1965, Hasselt
Beeldend kunstenaar Mark Swysen woont en werkt in Antwerpen. Zijn werk is een reflectie over het menselijk gedrag. Met poëtische of surreële toetsen, vaak ook met humor wil hij de beschouwer aanmoedigen om met eigen verbeelding voorbij het object te denken.

Willo Gonnissen °1959, Sint-Truiden
Willo speelt een spel van metamorfosen, betekenisverschuivingen en associaties. Vaak duiken weerkerende motieven op: een papieren bootje, een vliegend tapijt, een wolk, een berglandschap … verwijzend naar de vrije vlucht van verbeelding en het reizen als symbool voor een grenzeloos verlangen.

Ado Hamelryck ° 1941, Genk
Sedert 1975 staat hij bekend om zijn uiterst geduldig werk: immense vellen papier, boeken of houten dragers vol schrijven met zwart potlood, grafietstift of Oost-Indische inkt. “schrijven” is hierbij gereduceerd tot zijn elementaire, ”primitieve” hand – arm – en lichaamsbeweging. Al schrijvend verdwijnt iedere betekenis in het niets.

Fred Eerdekens °1951, Heusden
Belgische beeldende kunstenaar Fred woont en werkt in Hasselt. Eerdekens zal taal en beeld in wisselwerking aanwenden. Een lichtbron openbaart de op het eerste gezicht abstracte metaaldraad op een muur. Geleidelijk aan evolueert deze toepassing naar werken in de ruimte en conceptuele situaties.

Hugo Duchateau °1938, Sint-Truiden
Duchateau beweegt zich op alle terreinen en doorheen alle kunstdisciplines met vragen over het waarom van zijn denken en doen. Dat kunnen schilderende borstels zijn, druipende verf of potloden die zichzelf tekenen. Hij confronteert de kijker met installaties waarin integratie en exploratie van de gebruikte materialen essentieel zijn.

Vittorio Simoni °1954, Genk
Een van de meest toonaangevende architecten in België: “Gepassioneerd, geboeid door wat ik rondom me zie. Geëmotioneerd door eenvoud, sfeer, eerlijke materiaalkeuze en verhoudingen haal ik waar ook ter wereld telkens mijn camera boven. Dit leverde doorheen de vele jaren een schat aan beeldmateriaal op.”

Maak als bedrijf of organisatie samen met ons het verschil in de strijd tegen kanker

Wekelijks kunnen er nocturnes georganiseerd worden in Corda Campus. Exclusief voor bedrijven en serviceclubs. Een inspirerende activiteit met uw bedrijf of club? Of uw zakenrelaties en leden ontvangen in een prestigieuze museumsetting? Neem dan contact op voor een inspirerende nocturne waar jullie unieke werken van topkunstenaars bewonderen.