Europese felicitaties voor Limburgs Kankerfonds

Het Limburgs Kankerfonds is tijdens een internationale conferentie eind november in Antwerpen in de bloemetjes gezet voor de bijdragen die het al sinds 30 jaar levert om het onderzoek naar kanker te faciliteren. Samen met ThinkPink, de beweging achter de Natoinale Borstkankercampagne, werd het Limburgs Kankerfonds uitdrukkelijk gefeliciteerd door de Europese Kankerpreventie Organisatie (ECP), die sinds de jaren ’80 hamert op het belang van preventie.

Deze blijk van waardering inspireert ons om met overtuiging de strijd verder te zetten. Met giften en legaten en via sponsoring draagt het Limburgs Kankerfonds bij tot de financiering van kankeronderzoek en aan projecten om het leven van kankerpatiënten te verlichten. Zo hebben wij ons bescheiden steentje bijgedragen aan het verbeteren van de vooruitzichten voor kankerpatiënten.

Betere vooruitzichten

Dat de vooruitzichten beter zijn, bleek duidelijk uit de lezingen van enkele topsprekers die voor het EPC een stand van zaken gaven over de strijd tegen borstkanker. Als men er vroeg bij is, genezen 9 op de 10 vrouwen van borstkanker. Dit succesverhaal is er dankzij de vroegtijdige en de meer selectieve, gepersonaliseerde opsporing. Er zijn ook steeds betere behandelingen. Vier internationale onderzoeksgroepen – in België onder leiding van professor Depypere –  kunnen aantonen dat vaccinatie tegen borstkanker mogelijk is vanuit verschillende invalshoeken.

Anderzijds sterven in België nog zo’n 2.500 en in Nederland 3.200 vrouwen jaarlijks aan borstkanker en dit cijfer daalt slechts langzaam. Borstkanker blijft een verwoestend effect hebben op vrouwen en op hun omgeving. Dat blijkt uit onderzoek door de Italiaanse professor Corso: vrouwen willen onder geen beding de nachtmerrie doormaken van verminkende operaties, toxische behandelingen, risico op andere ziekten, en langdurig herstel zelfs al is borstkanker bijna volledig geneesbaar.

‘44 jaar strategie’

We moeten dus alles uit de kast blijven halen. Het Limburgs Kankerfonds is daartoe in 2016 gestart met zijn ‘44 jaar strategie’ om alle 44 de Limburgse gemeenten en hun inwoners te betrekken bij bezielende en inspirerende steunacties.

Lees hier het persbericht